Tiny Tube #1

Toen mij werd gevraagd of ik ook af en toe een stukje wilde schrijven voor de website, reageerde ik in eerste instantie terughoudend. Ik kan namelijk helemaal niet goed schrijven, behalve als het over iets gaat dat me écht interesseert. Daarom combineer ik in deze serie mijn twee grootste interesses van het moment: beeld en tiny houses.

Toen ik mijn research naar The Tiny House Movement begon, heb ik ontzettend veel op YouTube gekeken. De beweging in Amerika was al in volle gang toen in Nederland pas net de eerste sporen van het begin te vinden waren. Veel Amerikanen, maar ook Australiërs, Nieuw Zeelanders en Canadezen, plaatsen hun “kleine” levens online.

Dit is momenteel één van mijn favoriete Tiny Houses. Recentelijk verschenen er verschillende artikelen online met foto’s van een prachtig handgesneden voordeur en opvallende rondingen in het ontwerp van het huis. Net even anders dan de standaard Tiny Houses die je vaak ziet. In de video word je meegenomen in het huis en krijg je uitleg over de verschillende gedachten die schuilen achter het ontwerp.

Bekijk ook de Esk’et Tiny House Website

Tiny House Giant Journey is een YouTube Kanaal en website van een koppel uit Los Angeles die sinds een ongeveer twee jaar actief zijn in de Amerikaanse Tiny House Movement. Na het bouwen van hun eigen huisje trokken ze ermee rond door de VS en bezochten verschillende andere bouwers. Dit huis wijkt ook weer af van de standaard en is zeer interessant om te bekijken!

Tiny Nest is het project van een koppel uit Canada dat ongeveer een jaar geleden is begonnen met hun transitie naar een Tiny Lifestyle. Dit is één van hun eerste video’s, waarin ze uitleggen hoe ze tot hun ontwerp zijn gekomen met Google Sketchup.

Dit waren de eerste drie video’s van deze week. Volgende week een nieuwe Tiny Tube. Zijn er nou bepaalde onderwerpen waar je meer over wil zien, laat dan een reactie hieronder achter, dan ga ik voor je op zoek naar passende video’s. Tot volgende week!

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Avatar
peterantwoord
6 januari 2016 om 16:28

Hallo Koen, Is er ook een tiny house dat gebruikt kan worden in een warm/heet land, dit i.v.m isolatie.
groet
Peter

Avatar
Koen Derksenantwoord
9 januari 2016 om 13:48
– Antwoord aan: peter

Hey Peter! Volgens mij ben ik er hier wel eens eentje van tegengekomen, ik zal kijken of ik die nog kan vinden!

Reactie achterlaten