[vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column][vc_column_text]In een prachtige villa aan de Hoflaan in Bergen wordt ik welkom geheten door Jetty en Maarten Min, eigenaars van Min2  bouw-kunst. Dit is het kantoor van het creatieve duo en als ik dit al indrukwekkend vind, dan staat me nog wat te wachten. “Maar het lijkt groter dan het is hoor,” zegt Jetty. Ik ben hier vanavond gekomen met Monique, die zich aan het orienteren is op de Tiny House markt. Ze wil heel graag een Tiny House samen met haar man, maar is er nog niet helemaal uit hoe dat er dan uit moet gaan zien. Ik mag met haar mee en maak meteen gebruik van de gelegenheid om Maarten en Jetty te interviewen voor een Tiny House Nederland blog post.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]Jetty is kunstenaar, maar werkt al jaren samen met haar man Maarten en heeft zo de kneepjes van het vak geleerd. Samen ontwerpen ze duurzame hoogwaardige gebouwen en ook: Tiny Houses! Ze volgen de movement al ruim tien jaar, en hebben inmiddels zo’n 5 basis modellen ontworpen die de client naar eigen wens aan kan vullen wat grootte en indeling betreft. De passie en missie van Min2 is volgens hun website:

 

“De passie van Min2 is het creatieve proces van het verzinnen over en het vormgeven van de gebouwde wereld.
Daaruit volgt de missie van Min2, om door bij te dragen aan duurzame, expressieve, hoogwaardige gebouwen in hun directe omgeving, de beleving in en om deze gebouwen te versterken en zo de totale leefkwaliteit te verbeteren.”

 

Bij het ontwerpen draait het bij Min2 om beleving. Een huis kan heel klein zijn, maar je moet er wel iets mee kunnen, iets bij voelen. Bij de materiaalkeuze wordt gelet op duurzaamheid, maar ook weer: beleving.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4615″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4610″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Een van de Tiny House modellen van Min2 is het boomhuisje, deze wordt momenteel gebouwd in Landsmeer. Hoewel het ontworpen is als boomhuis wordt hij dit keer gewoon op de grond gebouwd. De prachtige rode kleur van het schaalmodel valt me meteen op, het past er heel goed bij en ik kan me voorstellen dat het mooi samen gaat met het groen van een boom. Met het boomhuis ontwerp heeft Min2 deelgenomen aan de Architecture  Biennale in Venetie in 2014. Voor de bijdrage aan de tentoonstelling komend jaar zit  Jetty al weer boordevol ideeën. ‘Soms wordt je er wel eens moe van, die constante ideeënstroom’, verzucht ze met een knipoog.

.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Een andere model is een huisje op palen, onderdeel van de ‘Dune House collection’ welke geïnspireerd is op het woonhuis van Maarten en Jetty in Bergen aan Zee. Aan de wand in het kantoor hangt een grote poster van het woonhuis, dat echt adembenemend mooi is. Maar groot! ‘We zouden het nu niet meer zo groot bouwen, maar dit was net voor de crisis’ leggen ze uit. ‘We zijn gaan onderzoeken wat het nu precies is dat we zo fijn vinden aan dat huis, en hebben geprobeerd dat gevoel mee te nemen in het ontwerp van een klein huisje’. Dat is gelukt met de Dune House collection, waaronder dit (strand) huisje op palen.

 

Maarten laat me ook een nieuw ontwerp zien van geschakelde ronde huisjes, ontworpen als vakantiewoning. De huisjes zijn 50 m2 en vallen binnen het bouwbesluit. Ook hier is het weer mogelijk om groter of kleiner te bouwen, en Maarten geeft aan dat het ook als woonhuis gebruikt zou kunnen worden.

Meer informatie over de huisjes van Min2 bouw-kunst kun je vinden op: www.min2.eu[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4620″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *