Een groep ondernemende bewoners heeft het initiatief genomen zich te verenigen in de gelegenheidscoalitie ‘Ruimte voor Collectief Wonen’. Dit initiatief heeft een heel belangrijk doel: passend gemeentelijk beleid voor collectieve en andere woonvormen én een volwaardige plek in de woningbouwprogramma’s van iedere gemeente. Een doel dat Tiny House Nederland natuurlijk 100% onderschrijft!

Manifest al meer dan 400x ondertekend!
En we zijn niet de enigen: in de eerste week is het manifest al ruim 400 keer ondertekend en veel organisaties hebben zich aangesloten bij de lobby. Op 9 februari 2021 heeft Ruimte voor Collectief Wonen het manifest aangeboden aan alle gemeenteraden in Nederland. Op deze manier wordt het opgenomen in de stukken van de gemeenteraadsvergaderingen en is het manifest openbaar. De hoop is dat raadsleden (onderdelen van) het manifest opnemen in hun verkiezingsprogramma.

Help ook mee!
Over ongeveer een half jaar biedt Ruimte voor Collectief Wonen het manifest opnieuw aan alle gemeenteraden aan, maar dan inclusief alle handtekeningen. Zo onderstrepen zij het belang van passend beleid voor collectieve en andere woonvormen. En jij kunt helpen dit belang nog duidelijker te maken! Klik hier om het manifest zelf te ondertekenen. Steunt jouw initiatiefgroep, vereniging, stichting of organisatie dit initiatief en wil je jouw naam of logo ook op de website van Ruimte voor Collectief Wonen plaatsen? Mail dan naar: manifest@ruimtevoorcollectiefwonen.nl En breng het manifest onder de aandacht bij jouw gemeente, collega’s, kennis, vrienden en familie!

De website van Ruimte voor Collectief Wonen: https://ruimtevoorcollectiefwonen.nl/
Het Manifest: https://ruimtevoorcollectiefwonen.nl/?page_id=424

Doe mee met de conversatie

8 reacties

  1. Wat een fantastisch initiatief, het manifest ‘ruimte voor collectief wonen’. Ikheb het meteen getekend en wil het ook graag delen met gelijkgestemden. Dat gaat wel lukken, maar ik mis een knop op de site om het manifest direct met anderen te delen, via mail of wat voor sociale media dan ook.

    1. Daarover is bij mij niks bekend. Wel een leuk idee trouwens. Verschillende type collectieve woonvormen kunnen natuurlijk op een creatieve manier met elkaar gecombineerd worden.

      1. Ik ben op zoek naar een plek in zuid Holland of een groep medestanders die dit willen. Heeft iemand tips?

  2. Ik denk dat initiatieven als dit, hard nodig zijn om starters, alleenstaanden en eventueel tijdelijk aan passende, betaalbare woonruimte te helpen. Daarnaast is het een praktische manier, om jarenlang onbenut liggende terreinen, alvast een woonbestemming te geven, zonder meteen alle opties op slot te zetten.

  3. Ik ben op zoek naar een collectieve woonvorm waar ook ouderen een plek kunnen krijgen. Waarbij een tiny house ook op maat voor ouderen gerealiseerd kan worden. In mijn situatie met mijn partner (70+) hebben we geen mogelijkheid om te kopen maar wel om te huren. waar kan ik terecht? Het liefst in Noord brabant. We wonen nu in Breda.

  4. Ben nu bijna zestig en het lijkt me beter dat ik kleiner ga wonen zodat iemand anders mijn gezinswoning kan gaan betrekken. Woon op Texel en ben benieuwd naar mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *