[vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column][vc_column_text]

Als je je een klein beetje verdiept hebt in de tiny house movement in Nederland, dan kan het je niet ontgaan zijn dat Almere koploper is in de ontwikkelingen. Maar zo niet, geen nood, we brengen je graag even op de hoogte!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5007″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Almere is een stad waar veel mogelijk is op het gebied van wonen. Er is veel ruimte voor experimenteren en het gemeentebestuur hecht belang aan innovatie en diversiteit. De gemeente Almere heeft zich tot doel gesteld een ‘Green city’ te worden, een stad die haar eigen voedsel en energie produceert, water zuivert, afval hergebruikt en daarmee grotendeels zelfvoorzienend is. In 2022 moet dit gerealiseerd zijn met de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2022 als finish. Duurzaamheid, diversiteit, flexibiliteit, dat klinkt als een gemeente die open staat voor tiny houses, vind je niet? Dat klopt dan ook, en hoe! Dit jaar organiseert Almere de Bouwexpo Tiny Housing en wil daarmee de aanjager zijn van een innovatieve, betaalbare en duurzame nieuwbouw productie. Niet alleen voor Almere, maar voor heel Nederland.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column][vc_column_text]Maandag 22 februari is het dan zover en start de Ideeënprijsvraag BouwEXPO Tiny Housing! Deelnemers kunnen kiezen uit drie locaties langs het Homeruspark met elk een eigen karakter: permanent, tijdelijk of pioniers. De prijsvraag staat open voor iedereen. De inzendingstermijn sluit twee maanden later, op 20 april 2016. Behalve zelfbouwers zijn ook ontwikkelaars, architecten en onderzoekers uitgenodigd om een duurzaam en betaalbaar Tiny House uit te testen. Een deskundige vakjury onder voorzitterschap van burgemeester Franc Weerwind selecteert maximaal 25 plannen. Met KAF wordt samengewerkt om alle inzendingen onder motto in juni tentoon te stellen. De winnaars worden in juli 2016 bekend gemaakt. Zij krijgen een optie op een bouwlocatie. De ideeën van de winnaars zullen na afronding van de prijsvraag voor zover nodig nog uitgewerkt moeten worden tot een realiseerbaar ontwerp. De bouw van de Tiny Houses zal in een laboratoriumachtige sfeer plaats vinden waarbij men mag rekenen op een welwillende houding van de gemeente en het Woningbouwatelier.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column][vc_column_text]De BouwEXPO op locatie duurt tot en met de zomer van 2017, alle informatie over de BouwEXPO Tiny Housing is te vinden op www.bouwexpo-tinyhousing.nlOp verzoek van de gemeente organiseert en begeleidt Architectuur Lokaal de prijsvraag. Het indienen van reacties verloopt daarom via de website www.arch-lokaal.nl/tiny-housing.  

Tiny House Nederland zal de BouwEXPO natuurlijk volgen en nu en dan verslag uitbrengen. De mogelijkheden voor samenwerken met Almere in de organisatie van een landelijke Tiny house Nederland dag worden ook onderzocht, we houden je op de hoogte![/vc_column_text][vc_single_image image=”5039″ img_size=”large”][vc_column_text]Een van de locaties voor de bouwexpo in Almere poort

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Dat Almere zoveel ruimte geeft aan vernieuwende ideeën op het gebied van wonen is geweldig! Gelukkig maar dat er mensen zijn die niet terugdeinzen om een beetje risico te nemen voor experimenten, zo ontstaan er mooie producten waar heel Nederland iets aan heeft.

  2. Zou echt graag wat voorbeelden willen zien van een aantal projecten met natuurlijk de totale kosten.

    1. Beste Jeffrey, vanaf 1 juni worden de inzendingen Prijsvraag Tiny Housing geëxposeerd in Kunstlinie Almere Flevoland, inclusief bouwtekeningen en teksten. Dus ik zou zeggen kom vanaf 1 juni langs bij KAF, Esplanade 10, 1315 AE Almere.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *