[vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column][vc_column_text]Hallo Tinyhouse liefhebbers! Wij stellen ons graag even aan jullie voor: “Wij” bestaat uit Shirly (22) en Roy (23). We zijn nu 3 jaar samen en zijn eraan toe om een leuk plekje voor ons zelf te vinden. Een tijd terug zijn we met onze zoektocht begonnen naar een huis. Huurwoningen, koopwoningen, anti-kraak, alles kwam langs. Toch konden we niet ons droomhuis niet vinden. Of het was te duur, of het was te ver van familie of het strand, of… of… of.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Kosten
Een van de grootste struikelblokken was geld. Waarom zijn huizen zo duur!? Waarom moeten we een hypotheek afsluiten om te kunnen wonen. Waarom moeten we onze droombaan opzeggen, meer werken om zo een schuld af te betalen? De moed zakte bij elke zoektocht een klein beetje verder in onze schoenen. Hoe gaat dit ooit lukken? Hoe kunnen wij onze dromen waarmaken? Voor ons is het belangrijk dat we onze passies kunnen blijven houden.

Shirly: “Mijn allegrootste passie zijn mijn paarden. Die beteken alles voor mij! Heel mijn leven wil ik al met paarden werken. Ik heb net mijn opleiding pedogogiek afgerond, maar mijn hart ligt echt bij paarden. Na mijn opleiding Horsefullness, ga ik freelance als trainster en instructeur aan de slag.”

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4748″ img_size=”large” alignment=”right”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4745″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Roy: “Mijn passie is een combinatie van sport en fotografie. Snowboarden en surfen zijn niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik werk parttime (in de zomer fulltime) bij een surfschool/surfwinkel. Daarnaast ben ik een eenmans mediabedrijfje gestart, gespecialiseerd in fotografie en videografie. Surfers en snowboarders vastleggen is dan ook mijn droombaan.”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column][vc_column_text]Regels
Geen standaard kantoorbaantjes met vaste uren en een vast inkomen voor ons dus… Een hypotheek is dan ook vrij lastig te krijgen.Na weer een gefaalde zoektocht kwam het dan. Shirly vond de ultieme oplossing! Jawel.. Een Tiny House! Wij zagen het al helemaal voor ons! Een huisje op het mooiste stukje van Nederland, een lapje grond voor de paarden en in de winter verslepen we gewoon alles naar Oostenrijk! Ja, wij zijn dromers… Maar natuurlijk werden we al snel op de harde feiten gedrukt. Regels, regels, regels. Het is niet zomaar mogelijk om een huisje te bouwen en die op een mooi stukje grond te zetten. Dat werd dus weer speuren op het internet. Maar dit keer vol goede en nieuwe moed! Al snel kwamen we terecht op Tiny House Nederland en werden we via Facebook uitgenodigd voor een Tiny House meeting. Na deze meeting wisten we het zeker! We gaan ervoor! Inmiddels weten wij welke trailer we willen gebruiken, hebben we een floorplan klaar en hebben we bouwers gevraagd. Ook hebben we Dimka Wentzel gevraagd voor advies. Na de winter willen wij beginnen met de bouw. In de tussentijd zijn we hard opzoek naar een plek om legaal op te gaan wonen en zijn we allerlei oplossingen aan het zoeken voor energie- en watervoorzieningen. Verder gaan we samen blogs schrijven voor Tiny House Nederland.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Doe mee met de conversatie

7 reacties

 1. Hoi, ik zag jullie stukje met de plannen voor een Tiny House.
  Zelf zit ik er ook aan te denken om er 1 te bouwen en er dan mee rond te gaan reizen. Zouden jullie het leuk vinden om ideeën uit te wisselen?
  Groetjes,
  Daphny

 2. I would like to thank you for the efforts you’ve
  put in penning this blog. I really hope to view the same high-grade content by you in the future as well.
  In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own blog now 😉

 3. Hallo!
  Wat ontzettend leuk om jullie blogs te lezen. Wij zijn in 2004 gestart met samenwonen in een stacaravan in putten en hebben daarna in een vakantiehuisje in Deurne gewoond. Later werden de huurappartementen en huizen steeds groter, maar nu wordt t tijd om terug naar de basis te gaan. We willen geen groot koophuis bij bijbehorende hypotheek. We willen vrijheid en contact met buiten!
  De eerste stap is om dinsdag naar een bijeenkomst te gaan in den Bosch. Daarna zien we weer verder, maar het is goed om te zien dat er al mensen ons voor zijn gegaan en dat we wellicht in de toekomst ideeën uit kunnen wisselen!
  Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *