Eerder schreven wij al een blog over hoe je de was doet in een Tiny House. En bij de was hoort natuurlijk ook beddengoed. Maar hoe maak je je bed op in een Tiny House? Aangezien het vandaag maak-je-bed-op-dag is, delen wij een aantal tips voor het opmaken en verschonen van je bed in een Tiny House!

Het opmaken en verschonen van je bed hangt natuurlijk heel erg af van de plek die je hebt gekozen voor de slaapkamer in je Tiny House. Veel Tiny House-bewoners slapen in een loft. In zo’n loft kun je vaak niet rechtop staan, en dan kan het soms lastig zijn om, zonder je hoofd te stoten, het bed op te maken. Andere Tiny House-bewoners hebben hun slaapkamer beneden en de woonkamer boven, maar ook dan kun je vaak niet rechtop staan in de slaapkamer. Daarom hebben we hier voor jou een paar tips van Tiny House-bewoners voor het opmaken en verschonen van je bed in een Tiny House.

Tip 1: Verschoon je dekbed in een ruimte waar je rechtop kunt staan

Als je niet rechtop kunt staan in de slaapruimte, zorg dan dat je je dekbedovertrek om je dekbed doet in een ruimte waar je dat wel kunt. Zo hoef je alleen de matrashoes in de wat krappere ruimte om het matras te krijgen, en hoef je je dekbed alleen nog aan de achterkant van het matras in te stoppen. Tot slot nog de kussenhoezen verschonen en je hebt weer een heerlijk fris bed!

Tip 2: Zorg dat je slaapruimte en beddengoed genoeg kunnen luchten

Heb je geen bedbodem? Dan is het belangrijk om je slaapruimte en matras zo nu en dan goed te laten luchten. Zorg voor ventilatie (door bijvoorbeeld een raam open te zetten) zodat er genoeg frisse lucht is om je bed te laten luchten. Wil je je matras nog beter uit laten dampen? Kies dan voor een futonmatras. Deze is vaak oprolbaar en kun je dan op een droge dag buiten laten luchten.

Tip 3: Probeer verschillende manieren uit

Elk Tiny House is anders, dus het verschilt ook per huisje hoe je het makkelijkste het bed opmaakt en verschoont. Probeer verschillende manieren uit om erachter te komen wat jij het makkelijkste vindt. Stoot desnoods een aantal keer je hoofd, dan buk je de volgende keer vanzelf laag genoeg 😉

Je bed is nu weer heerlijk fris en opgemaakt, maar dan zit je nog met een berg wasgoed.  Wat doe je daar dan mee? Dat kun je natuurlijk lezen in onze eerdere blogpost over wassen in een Tiny House, maar we hebben hier nog twee extra tips!

Tip 4: Kies voor een droge dag om te wassen

Heb je zelf een wasmachine in je Tiny House? Houd dan de weersvoorspellingen in de gaten, want dan kun je buiten je beddengoed laten drogen. Dit zorgt ervoor dat het niet te vochtig wordt in huis. Ook is de was laten drogen door de zon en de wind helemaal gratis én ook nog eens super duurzaam!

Tip 5: Zorg voor een back-up plan

In Nederland weet je natuurlijk nooit wat het weer doet, dus zorg voor een plan B als het gaat om wassen. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je in de herfst drie weken je bed niet kunt verschonen omdat het regent… Kijk bijvoorbeeld of er in de buurt een wasserette is, of bijvoorbeeld een benzinestation waar je gebruik kunt maken van een wasmachine en droger. Ook kun je met vrienden of familie in de buurt een deal sluiten door bijvoorbeeld voor hen boodschappen te doen en te koken in ruil voor het gebruiken van hun wasmachine en/of droger. Deze tip kun je natuurlijk ook gebruiken als je zelf geen wasmachine in je Tiny House hebt!

Heb je zelf nog andere tips voor het verschonen en opmaken van je bed? Laat het ons weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *