Een selectie Tiny Nieuwtjes uit de media van week 35 en 36

Het onderwerp Tiny Houses is veel in de media. Als (toekomstig) Tiny House-bewoner of geïnteresseerde is het soms lastig om alle ontwikkelingen bij te houden en het nieuws te filteren waar je écht iets aan hebt. Om je te helpen, maakt Tiny House Nederland een selectie van de belangrijkste Tiny Nieuwtjes van de afgelopen weken. Zo vind je hier je wekelijkse portie Tiny House-informatie en inspiratie, en ben je weer op de hoogte van alles wat zich in Nederland rondom Tiny Houses afspeelt. 

Bij elkaar gesprokkelde bouwmaterialen

Dat er grote verschillen zijn in ontwerpen en de look van Tiny Houses blijkt uit dit stukje en filmpje op de website oogtv.nl op 27 augustus. Het gaat over Paul Scheltema die in Ten Boer samen met anderen zijn huisje bouwt van bij elkaar gesprokkelde bouwmaterialen. Het huisje komt in een speciale woonwijk bij Ten Boer waar de bewoners de vrijheid van de gemeente krijgen om zelf hun droomhuis te bouwen.

Versoepeling regelgeving plaatsing of bouw Tiny House

Het Noordhollands Dagblad meldt op 4 september dat de gemeente Den Helder de regels gaat versoepelen voor een aanvraag voor de plaatsing of bouw van een Tiny House. Tijdens de beoordeling van aangevraagde omgevingsvergunningen in verband met de bouw van 33 Tiny Houses in de Falga Tuinen in Den Helder, is duidelijk geworden dat indien wordt vastgehouden aan alle regelgeving waaraan ’normale’ woningen dienen te voldoen, dit mogelijk zal leiden tot een te hoge drempel voor bewoners om zich hier te vestigen. ‘Daarom willen wij soepeler omgaan met deze regelgeving zodat het project een succes kan worden’, schrijft het college.

Tiny ‘stortbakwoningen’

‘Eerste werkzaamheden Ecodorp Ter Apel van start’, staat er donderdag 5 september op de website van RTV-Noord. Het voormalige terrein van aardappelzetmeelfabriek Avebe in Ter Apel wordt langzamerhand steeds meer een ecodorp. De toekomstige bewoners zijn donderdagmiddag druk bezig met het bouwen van een zogenaamde ‘Rocket Stove Mass Heater’, een efficiënte kachel.

Volgens Fedde Jorritsma van het ecodorp is de kachel een symbolisch begin van de werkzaamheden. Gisteren werd er positief gereageerd door de gemeenteraad op het plan van het dorp. Er zijn plannen voor de stortbakken waar vroeger de aardappels werden gestort. ‘We hebben een idee over zogenaamde ‘stortbakwoningen”, vertelt Jorritsma. ‘Het idee is om bovenop de stortbak een Tiny House-constructie te bouwen.’

Tiny Houses (tijdelijke) oplossing woningtekort

Op de website van BD worden in een artikel dat gaat over het nijpend tekort aan sociale huurwoningen in Meierijstad, Schijndel en Sint-Oedenrode Tiny Houses als (tijdelijke) oplossing genoemd. Cissie Schellings van de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel sprak donderdagavond 5 september bij ‘praat met de raad’ over het onderwerp Tiny Houses op braakliggende terreinen. ‘Er zijn heel weinig betaalbare woningen. Veel mensen zitten maar te wachten op goede woonruimte. Maar een huurhuis is vaak voor een alleenstaande veel te groot en duur. Tiny wonen kan dan een oplossing zijn. Je kan zo’n woonunit al bouwen voor een kleine 40.000 euro’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *