Nadat de ergste hitte voorbij was, zijn we weer begonnen met bouwen. Het dak zit erop en we zijn eindelijk binnen bezig, waar het langzaam steeds meer een huis wordt in plaats van een leeg omhulsel. De isolatie, folie en houten platen zitten in en op de wanden. Mijn kleine zolder heeft al een vloer, dus mijn keuken en badkamer ook een plafond. De badkamer heeft inmiddels een scheidingswand.

En zo wordt opeens de indeling duidelijk, is het voelbaar hoe groot de leefruimte is en sta je met je kwast, roller en grondverf klaar om de eerste laag aan te brengen. Nu de eerste laag verf erop zit, alles wit en kaal is, maar wel schoon en rustig, begint het steeds meer op een huis te lijken. Maar met het huis dat elke dag meer op een thuis  begint te lijken, word alles ook steeds echter en echter.

Nu alles dus steeds echter begint te lijken en voelen, gaat het steeds meer kriebelen. Kriebelen in de zin van duizenden spinnen die krioelen op mijn huid en in mijn buik. Want de weken zijn nog maar op één hand te tellen. Het zijn er nog maar vier. Om de muren te verven, de keuken te bouwen, de ramen in de kozijnen te zetten, de badkamer te instaleren, kasten te maken, vloeren te schuren en van kleur te voorzien en wie weet wat ik nog allemaal vergeet op te noemen. Dat betekent dat er nog aardig wat geld moet worden uitgegeven. Daarnaast zijn het nog vier weken om te wennen aan het idee dat ik naar de andere kant van Nederland ga verhuizen, waar ik amper mensen ken. Behalve mijn toekomstige buren die ik één of twee keer heb gezien en gesproken. Ik ga naar de andere kant van Nederland terwijl ik geen beeld kan vormen van hoe het daar zal zijn.

Het zal vast allemaal mee vallen en trouwens als ik in drie maanden een huis kan bouwen (met de hulp van mijn vader), dan moet er in wonen toch ook geen probleem zijn? Nog even doorzetten en het is zover.

Materialen:
Isovlas isolatie in de wanden    
Electra        
Waterleiding    
Dampdichte folie     
6mm populierentriplex voor de wanden       
18mm populierentriplex voor scheidingswand badkamer en keuken        Electrische nietmachine met nagels om de wanden te bevestigen         Populieren onderlaymend voor de zoldervloer      
Witte grondverf voor de muren op waterbasis     
Dakplaten van isovlas   
Groene dakpanplaten        
Plamuur en overschilderbare flexibele kit lock

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Wauw, wat goed van je !! Grote stap. Ik loop al zo lang te denken dat ik kleiner wil gaan wonen en meer op zonne energie en zo ….. maar ik zit nog in denken 🙂
    Heel veel succes voor de komende weken ….. komt allemaal goed als ik het zo lees <3

  2. Het ziet er geweldig uit en je kan prachtig schrijven ook. Het is dat ik niet de financiële mogelijkheid heb en de klussers in mijn netwerk om het mee te bouwen maar oh wat ontzettend gaaf dit zeg!

    1. Dankjewel! Ik ben er ook ontzettend blij mee en dankbaar dat ik het geluk heb zo’n handige vader te hebben. Jammer dat je niet ook de mogelijkheid hebt om Tiny te gaan wonen, het is zeker een aanrader.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *