[vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column][vc_column_text]Het heeft enige tijd geduurd, maar ik kan hem dan nu eindelijk online delen. Mijn afstudeerdocumentaire: Een Kleine Verandering.

Deze documentaire heb ik gemaakt als afstudeerproductie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ik leerde de Tiny House Movement een aantal maanden voor het begin van mijn research kennen via een architectuur blog en merkte dat ik steeds meer op zoek ging naar voorbeelden. Ik wilde weten wat mensen bewoog om op deze manier te gaan leven, wat de voor en nadelen ervan zijn en hoe je zo’n switch in levensstijl nou precies aanpakt.
Vervolgens ben ik gaan kijken in Nederland, of er hier al voorbeelden van deze movement te vinden waren. Er bleken verschillende mensen op verschillende niveaus bezig te zijn met de “vertaling” van de in Amerika ontstane movement naar Nederland.

De documentaire is een introductie in de Nederlandse Tiny House Movement, ik ben heel benieuwd wat je er van vindt!

thumbnail-knop[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Door jullie blog ben ik getriggerd vanwege het bestaan van kleine woningen in een soort camp, woningen die lijken op langgerekte stacaravans. Ik woon in Vermont, USA, en zie dat elke plaats wel een klein terrein met enkele tot tientallen tiny houses heeft. Meestal met tuintjes en grote auto’s en soms met een groentetuintje. Tot nu denk ik dat het niet uit ideologische beweegredenen is dat men klein woont maar omdat het met een laag inkomen niet anders kan. Is er al eens onderzoek gedaan naar de verhalen van mensen die altijd al in tiny houses hebben gewoond? Ik ben van plan zelf een aantal mensen te gaan bezoeken, mede naar aanleiding van de beweging die van hier is overgewaaid naar Almere en wat men daarvan denkt. Ik ben nieuwsgierig naar de overeenkomsten en de verschillen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *