In juli 2015 kwam een klein groepje Tiny House liefhebbers bij elkaar op een mooie zomerdag in Alkmaar. Ze praatte over hun liefde voor kleine, duurzame huisjes en deelde hun dromen en wensen dat op een dag iedereen die dat wil in Nederland klein en duurzaam kan wonen. Er werd een platform geboren voor informatie over klein wonen in Nederland: Tiny House Nederland. Er was al een Facebook pagina, deze werd gekoppeld aan een website en voor we het wisten was er een levendige community ontstaan. Een missie werd opgesteld en de leden werkte hard aan het realiseren van de droom. Naast werk en studie, in de vrije tijd.

2015-07-24-Koen-Lena-Niels-en-Marjolein 

We zijn nog geen jaar later en de Tiny House movement is enorm gegroeid in Nederland. De media heeft het fenomeen ontdekt en duizenden mensen volgen beweging op de voet. Nu blijkt pas hoe groot de behoefte is om anders te wonen: eenvoudig, met een kleine ecologische voetafdruk, rekening houdend met elkaar en met de natuur, op een manier die je de vrijheid geeft om je hart te volgen. Er moet nog heel veel veranderd worden voor onze doelstelling behaalt is, dat iedereen in Nederland die dat wil de mogelijkheid heeft om klein en duurzaam te wonen. We willen niet alleen kennis delen, er is zoveel meer te doen: de belangen van de community behartigen, mensen met elkaar verbinden, randvoorwaarden creëren door in gesprek gaan met faciliterende instanties en nog veel meer. Daar is financiering voor nodig en om fondsen en subsidies aan te kunnen vragen hebben we besloten dat het tijd is om een stichting op te richten.

2016-04-02 THN vergadering 

Ook daar is geld voor nodig: notariskosten, een zakelijke rekening openen etc. We denken met zo’n 700,- euro een heel eind te komen. Nu heeft Tiny House Nederland inmiddels duizenden volgers en er zijn vast mensen bij die een bijdrage zouden willen leveren. Met vele kleine giften komen we er immers ook! Kun je je vinden in onze missie en doelstelling en wil je ons helpen een grotere rol te spelen in de Tiny House movement? Dan willen we je vragen een vrijwillige bijdrage over te maken ten behoeve van het oprichten van de stichting Tiny House Nederland:

NL92 TRIO 0198 4053 83 t.n.v. M.J.Jonker o.v.v. Tiny House Nederland

 

Namens mijn mede teamleden van Tiny House Nederland: Lena, Laurens, Koen en Monique, heel hartelijk dank!

Samen maken we Tiny Houses mogelijk in Nederland!

 

Marjolein

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *