Het onderwerp Tiny Houses is veel in de media. Als (toekomstig) Tiny House-bewoner of geïnteresseerde is het soms lastig om alle ontwikkelingen bij te houden en het nieuws te filteren waar je écht iets aan hebt. Om je te helpen, maakt Tiny House Nederland een selectie van de belangrijkste Tiny nieuwtjes van de afgelopen weken. Zo vind je hier jouw portie Tiny House-informatie en inspiratie en ben je weer op de hoogte van alles wat zich in Nederland rondom Tiny Houses afspeelt.

Tiny House van Linda past als een jas

Op Rijnmond.nl vinden we op 1 december 2019 het verhaal van Linda den Besten die in een Tiny House in het dorpje Ottoland (Zuid-Holland) woont: ‘Genoeg is genoeg’, vertelt Linda terwijl ze in haar Tiny House zit. De Papendrechtse woont sinds kort op 25 vierkante meter. Ze heeft haar dijkhuis verkocht en ingeruild voor een op maat gemaakt huisje. Ze wil haar ecologische voetafdruk tot het minimum beperken’. Op de website vind je ook een filmpje waardoor je een kijkje kunt nemen in het Tiny House van Linda.

In het stukje wordt verder aangegeven dat in de gemeenteraad van Molenlanden er volop wordt gesproken over Tiny Houses als mogelijke oplossing voor het woningtekort. De partijen SGP, CDA en Progressief Molenlanden zijn bezig om een proef met Tiny Houses op touw te zetten.

Natuurkapsalon in Tiny House in Haarlem

Vanaf nu kun je voor het knippen en natuurlijk kleuren van je haar ook terecht in een Tiny House: ‘Natuurkapsalon ‘Schaar zoekt Haar’ is de allereerste natuurkapper in Haarlem die gebruik maakt van 100 procent duurzame plantenkleuringen. De plantenkleuringen vormen een laag om het haar. Het geeft het haar een natuurlijke duurzame glans en maakt het sterker’, aldus hairstyliste Joline Klinkenberg, oprichter en eigenaar. De natuurkapsalon is gevestigd in een sfeervol Tiny House omringd door palmbomen en planten in de kas bij ‘Het Kweekcafé’ op het terrein van de Haarlemmer Kweektuin. De sfeer in de knusse kapsalon ademt rust en kalmte uit, volgens Haarlemsweekblad.nl op 7 december 2019.

Binnenkort staan er Tiny Houses in Harderwijk

Er komen drie Tiny Houses op het Rappad in Drielanden te staan zo meldt In de buurt Randmeren op 9 december 2019. De huisjes krijgen een aansluiting op de riolering, met een biologisch filter. In het najaar van 2019 start de realisatie van de Tiny Houses in Harderwijk.

Inschrijving voor proef Tiny Houses in Apeldoorn geopend

Bij de gemeente Apeldoorn kun je je aanmelden als geïnteresseerde voor een Tiny House lezen we op 10 december 2019 op www.apeldoorn.nl. De locatie, tussen park Zuidbroek en de Nijbroekseweg heeft ruimte voor 10 plekken. Vanaf 7 aanmeldingen gaat de proef van start. Op de website staat informatie over de voorwaarden en op welke wijze je je kunt inschrijven.

Bakkeveen en Gorredijk proeftuinen Tiny Houses

In Friesland komen er nieuwe mogelijkheden voor Tiny Houses. De gemeente Opsterland gaat in Bakkeveen en in Gorredijk starten met een proef van Tiny Houses. Het college van B en W laat weten dat Bakkeveen en Gorredijk proeflocaties worden. In Bakkeveen wordt op uitbreidingslocatie Aylvalân een aantal Tiny Houses gebouwd. In Gorredijk wil een initiatiefgroep van vijf personen een cluster van Tiny Houses realiseren, vooral vanwege ecologische argumenten. Zij willen vijf tot tien woningen bouwen met gezamenlijke voorzieningen. Dit zou ergens op een braakliggend terrein moeten komen, zo staat In het Friesch Dagblad van 13 december.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *