Het onderwerp Tiny Houses is in 2019 veel in de media geweest. Als (toekomstig) Tiny House-bewoner of geïnteresseerde is het soms lastig om alle ontwikkelingen bij te houden en het nieuws te filteren waar je écht iets aan hebt. Om je te helpen, maakt Tiny House Nederland een selectie van de belangrijkste Tiny nieuwtjes van de afgelopen weken. Zo vind je hier jouw portie Tiny House-informatie en inspiratie. Deze week: het laatste Tiny House-nieuws van 2019. Namens Tiny House Nederland aan alle lezers: bedankt voor het afgelopen jaar! We hopen jullie weer terug te zien in 2020!

Tiny Houses in Gemeente Hellendoorn

Gemeente Hellendoorn wil graag mooie wooninitiatieven faciliteren, waaronder ook Tiny Houses. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de haalbaarheid voor de realisatie van Tiny Houses. Heb je interesse? Hier lees je hoe je je kunt aanmelden én vind je een overzicht van alle updates tot nu toe met betrekking tot Tiny Houses in Hellendoorn.

Opsterland begint proef met Tiny Houses

De gemeente Opsterland heeft Bakkeveen en Gorredijk aangewezen als proeftuinen voor Tiny Houses, zo meldt Leeuwarder Courant. In Bakkeveen wordt onderzocht of er behoefte is aan ‘small houses’ voor starters op de woningmarkt. Hier gaat het om permanente huizen in een nieuwbouwwijk. In Gorredijk ligt de focus op het bewonen van een braakliggend terrein. Initiatiefgroep Tiny House Opsterland wil op dit terrein vijf tot tien huisjes plaatsen die er zo’n vijf tot tien jaar blijven staan.

Casade zoekt bewoners voor betaalbare Tiny Houses in Waalwijk

Wooncorporatie Casade onderzoekt de mogelijkheden voor de bouw van Tiny Houses in gemeente Waalwijk. Volgens het BD heeft Casade een aantal stukken grond binnen de gemeente waar mogelijk Tiny Houses kunnen komen. De wooncorporatie gaat samen met een groep ‘verkenners’ kijken hoe de huisjes er uit moeten komen te zien en hoe de omgeving ingericht moet worden. Het plan verkeert nog in het beginstadium. Over afmetingen, uiterlijk en huurprijs is tot nu toe nog niks bekend.

Tientallen Barnevelders hebben interesse in een ‘Tiny House’

De komende tijd gaat de gemeente Barneveld zich verdiepen in het fenomeen Tiny Houses. De Barneveldse Krant schrijft dat er plannen zijn voor kleine, duurzame woningen in de nieuwbouwwijk Bloemendal. Ook zijn er volgens de krant plannen voor particuliere locaties in Terschuur en Kootwijkerbroek. In 2017 werd al eerder geanticipeerd op het bouwen van Tiny Houses in Bloemendal. Volgens het college is er nu interesse op grotere schaal. Zo’n dertig geïnteresseerden hebben zich bij de gemeente al gemeld. In het najaar van 2020 moet volgens de gemeente de visie rondom Tiny Houses klaar zijn, zodat daarna concrete plannen uitgewerkt kunnen worden.

Tiny Houses goede (tijdelijke) oplossing woningmarkt Venlo

Venlo Nieuws meldt dat een groot deel van de bewoners van Venlo Tiny Houses ziet als een goede, eventueel tijdelijke, oplossing om de woningnood aan te pakken. Dat blijkt uit een onderzoek onder 291 Venlose respondenten. Het aanpakken van de woningnood en goedkoper en duurzamer wonen worden als voordelen gegeven door de respondenten. Niet alle respondenten zouden er zelf in willen wonen, maar Tiny Houses worden wel gezien als goede oplossing.

Ecodorp Ter Apel blikt terug: “We hebben een boef gepakt”

Voor de initiatiefnemers van Ecodorp in Ter Apel is het een hectisch jaar geweest. Na vier jaar voorbereiden is het terrein sinds twee weken nu eigendom van Ecodorp Noordeland. De bedoeling is dat er op het terrein van een voormalige aardappelmeelfabriek kleine energieneutrale woningen komen. Het terrein was een gewilde plek voor onder andere ijzerdieven, maar nu het terrein bewoond gaat worden komt daar verandering in. Volgend jaar gaat het Ecodorp beginnen met een afvalwaterzuivering en een duurzame energievoorziening uit zonnepanelen. Meer over de terugblik van Ecodorp Noordeland, inclusief foto- en videoreportage, vind je op RTV Noord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *