Het onderwerp Tiny Houses is veel in de media. Als (toekomstig) Tiny House-bewoner of geïnteresseerde is het soms lastig om alle ontwikkelingen bij te houden en het nieuws te filteren waar je écht iets aan hebt. Om je te helpen, maakt Tiny House Nederland een selectie van de belangrijkste Tiny nieuwtjes van de afgelopen weken. Zo vind je hier jouw portie Tiny House-informatie en inspiratie en ben je weer op de hoogte van alles wat zich in Nederland rondom Tiny Houses afspeelt.

In Holland staat een huis, maar niet voor iedereen: vijf oorzaken voor de woningnood

Het woningtekort in Nederland blijft volgens experts nog minstens tien jaar aanhouden, zo schrijft het AD deze week. Er wordt onder andere te weinig gebouwd, terwijl er wel steeds meer huishoudens bij komen. Vooral de groep alleenwonenden zal de komende jaren alsmaar groter worden. Daarnaast wordt er niet op de juiste locaties gebouwd én wordt er voor de verkeerde groepen gebouwd, met als gevolg dat de huizen die gebouwd worden veel te duur zijn voor de meeste mensen. Gelukkig kunnen prefab en modulair bouwen een oplossing bieden om sneller te bouwen. En ja, ook Tiny Houses worden in het artikel genoemd als oplossing! Het gehele artikel lees je hier.

Plek voor Tiny Houses in Assen is totaal ongeschikt

De locatie die de gemeente Assen heeft aangewezen, is volgens de geïnteresseerden ongeschikt als woonlocatie. In het artikel van RTV Drenthe legt één van de belangstellenden uit waarom de beoogde locatie niet geschikt is. Het perceel ligt namelijk vlak naast de snelweg, waar naast het geluidsoverlast ook de fijnstof ervoor zorgt dat er geen duurzame levensstijl nagestreefd kan worden. Hier lees je meer over het bezwaar van de Tiny House-belangstellenden in gemeente Assen.

Leo Herms: Wijchen als eerste in Nederland pilot voor Tiny Houses

Raadslid Leo Herms heeft een ambitieus plan om de woningnood voor jongeren op te lossen. Wijchens Nieuws laat weten dat Herms de locatie van een voormalig AZC op het oog heeft om zo’n honderd huisjes van zo’n 28 vierkante meter in verschillende verdiepingen te plaatsen. Wijchen zou daarmee één van de eerste gemeentes kunnen zijn die op deze grote schaal deze vorm van microliving toepast. De woningen zouden bewoond moeten worden door 18- tot 30-jarigen om de hoge woningnood onder jongeren op te lossen. Meer over de plannen van raadslid Herms lees je hier.

Eerste Tiny Houses in Aarle-Rixtel gearriveerd

Na 3,5 jaar wachten staan de eerste vijf Tiny Houses in Aarle-Rextel er nu toch echt, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Over een aantal maanden volgen de laatste vijf huisjes. De bewoners liepen lang tegen de regelgeving en financiering aan, maar hebben nu een locatie op een voormalig scoutingterrein met een erfpachtregeling voor vijftien jaar. De groep hoopt de regeling tegen die tijd met nog eens tien jaar te kunnen verlengen. Meer over de plaatsing van de Tiny Houses in Aarle-Rextel vind je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *