Het onderwerp Tiny Houses is veel in de media. Als (toekomstig) Tiny House-bewoner of geïnteresseerde is het soms lastig om alle ontwikkelingen bij te houden en te filteren aan welk nieuws je nu echt wat hebt. Om je te helpen, maakt Tiny House Nederland een selectie van de belangrijkste Tiny Nieuwtjes van de afgelopen week. Zo vind je hier je wekelijkse portie Tiny House-informatie en inspiratie, en ben je weer op de hoogte van alles wat zich in Nederland rondom Tiny Houses afspeelt.

Veel belangstelling Tiny Houses in Lisse

In het gemeentehuis van Lisse zijn vorige week ruim veertig geïnteresseerden afgekomen op een avond over Tiny Houses. Deze avond was bedoeld om de belangstelling naar de verschillende soorten Tiny Houses te inventariseren en de gemeente hoopt dat de inwoners het project, wat eerder dit jaar is opgestart, nu overnemen. Er bleek veel interesse te zijn naar off-grid Tiny Houses: huisjes zonder aansluiting op water-, riool- en elektriciteitsvoorzieningen. Het liefst zien de geïnteresseerden het Tiny House-project binnen vijf jaar gerealiseerd. In september worden er weer gesprekken bij de gemeente gevoerd.

Minihuizen bezig aan opmars: voor een lage prijs en van alles voorzien

Omroep Brabant schrijft over de opmars van Tiny Houses. In Noord-Brabant zijn op dit moment namelijk 32 gemeenten bezig met de ontwikkeling van projecten geschikt voor Tiny Houses. Daarnaast zijn Tiny Houses niet alleen interessant voor huizenkopers, ook voor ondernemers is de opmars van Tiny Houses interessant. Zo vertelt Vera van Tienen van Mill Housing dat het bedrijf de productie op wilt schroeven en binnen acht weken een huis wilt kunnen leveren.  Tot slot is in het artikel ook een video te zien waarin Richard (28) en Agate (25) een rondleiding geven door hun Tiny House in Wouw, gebouwd door Mill Housing.

“We wonen eindelijk in ons Tiny House”

In een artikel van Eilandennieuws lezen we het verhaal van Cor en Mirjam. Vier maanden na het begin van de bouw hebben zij deze week voor het eerst in hun Tiny House geslapen. Het huisje is na een rit van anderhalf uur heelhuids gearriveerd in Ouddorp (Zeeland), waar Cor en Mirjam sinds een week genieten van het leven in een Tiny House.

“Kans op komst van Tiny Houses in Putten groeit”

De Stentor schrijft over de groeiende vraag naar Tiny Houses in Putten: uit een enquête bleek dat er 153 geïnteresseerden zijn. De gemeente is op dit moment bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden voor de realisatie van Tiny Houses. Er is nog geen locatie aangewezen. Wethouder Nico Gerritsen is in ieder geval positief over de realisatie: “Wat mij betreft zoeken we een locatie met een groentetuin, waar de mensen dicht bij de natuur kunnen leven. Moeten het koop- of huurhuizen zijn? Wat mij betreft liefst een mix. Zeker als het koophuizen zijn vind ik dat ze hun waarde op de langere termijn moeten behouden, dus duurzaam gebouwd moeten worden. Ik hoop dat er nog dit jaar concrete stappen kunnen worden gezet.’’

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Ik vind zo een goed initiatief en heb interesse. Enkel vind ik maar heel erg weinig over bijvoorbeeld waar in Brabant deze huisjes geaccepteerd worden.
    Of
    Kun je ook huren of waar en wanneer mag je bouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *