Een selectie Tiny Nieuwtjes uit de media van week 24

Het onderwerp Tiny Houses is veel in de media. Als (toekomstig) Tiny House-bewoner of geïnteresseerde is het soms lastig om alle ontwikkelingen bij te houden en het nieuws te filteren waar je écht iets aan hebt. Om je te helpen, maakt Tiny House Nederland vanaf nu een selectie van de belangrijkste Tiny Nieuwtjes van de afgelopen week. Zo vind je hier je wekelijkse portie Tiny House-informatie en inspiratie, en ben je weer op de hoogte van alles wat zich in Nederland rondom Tiny Houses afspeelt. 

Tiny Houses in Medemblik?

Op MB Actueel – Het actuele nieuws uit Medemblik – lezen we over een werkbezoek van leden van het CDA Medemblik op vrijdagmiddag 7 juni aan Tiny House Alkmaar. Ze ontmoeten daar Marjolein Jonker en kijken rond in haar Tiny House. Marjolein geeft aan dat iedereen inmiddels Tiny Houses kent. In het artikel is te lezen dat er wellicht in de toekomst Tiny Houses komen in Medemblik. Marjolein geeft tips aan Saskia Schouten-Spijkerman, raadslid van CDA Medemblik, over hoe dit te realiseren is.

‘Minder bezit is voor mij vooral meer tijd’

In Nieuwsblad De Koerier.nl stond 10 juni een interview met Nathalie Sombroek (23) die op het erf van haar ouders in Koedijk in een Tiny House woont. Journalist Bob de Mon geeft aan dat de huizenprijzen het voor starters op de woningmarkt moeilijk maken om zelfstandig te gaan wonen: “Nathalie Sombroek (23) is, of liever, was, één van die jongeren, die daar tegenaan liep. Maar zij zat niet bij de pakken neer, trok haar eigen plan en bouwde haar eigen Tiny House. Voor Nathalie geeft het wonen in een Tiny House een vakantiegevoel.’ Daarnaast zeg ze: ‘Minder bezit is voor mij vooral veel meer tijd.’

‘The Biggest Little Farm’

De Morgen besteedt aandacht aan een op 11 juni verschenen documentaire: ‘The Biggest Little Farm’ die de Amerikaan John Chester maakte over zijn eigen leven. John en zijn vrouw gaven een drastische wending aan hun leven en verruilden hun appartement voor een boerderij op een landgoed midden in de natuur. In het artikel komen meer mensen aan het woord die het roer om hebben gegooid en terug naar de basis zijn gegaan waaronder Marjolein Jonker. ‘Mensen willen minder focussen op spullen en meer op eenvoud, rust en vrijheid’, zegt ze in het artikel.

Groenlinks wil meer Tiny Houses locaties in Alkmaar

Op de website Alkmaar Centraal vinden we op 12 juni een hoopgevend verhaal met als titel: ‘Groenlinks wil meer Tiny Houses locaties in Alkmaar.’ GroenLinks ziet kansen voor de stad om met Tiny Houses op korte termijn de woningnood aan te pakken. Raadslid Maaike Kardinaal zegt: ‘In mijn optiek: Als jij weet dat er binnen vijf jaar nog niet gebouwd gaat worden op een bouwperceel, zet er dan wat Tiny Houses op en houdt de buurt leefbaar’. Donderdag werd de motie ingediend tijdens de raadsvergadering.

Bouw je eigen Tiny House

Het AD van zaterdag 15 juni haalt de populariteit van de Amerikaanse Netflix serie ‘Tiny House Nation’ aan. Het AD: ‘Voor wie zelf aan de slag wil, is er nu het boek ‘Bouw je eigen Tiny House.’ Mét bouwtekeningen. Het boek van koppel Jan-Willem van der Male en Noortje Veerman, zelf klein-huisbewoners en cursusleiders, leest dan ook als een waarschuwing voor iedereen die het als een recreatief klusje ziet. ‘Het wordt soms iets te romantisch voorgesteld’, vindt Noortje Veerman.’ In het artikel worden zes adviezen gegeven en uitgewerkt en er is een stuk opgenomen over regelgeving. Daarnaast wordt er verwezen naar een filmpje dat gemaakt werd in Tiny Village Kleinhuizen, zodat de lezer een beeld krijgt van hoe een Tiny House er van binnen uitziet. Al met al een zeer waardevol en informatief artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *