[vc_row][vc_column][vc_column_text]Op donderdag 9 november gebeurde er ook nog iets goeds in de wereld, een klein tegenwicht tegen het anderzijds trieste nieuws dat we verder maar niet benoemen (maar waarvan iedereen weet wat waar we het over hebben).  Koen Derksen en Marjolein Jonker togen naar Notariskantoor Zuijdgeest te Delft om de akte van oprichting te tekenen. Omstreeks 14:45 uur zag Stichting Tiny House Nederland dan toch eindelijk het licht, waarbij Marjolein de eer had de akte te tekenen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5687″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]De kosten voor de oprichting hebben we middels een crowdfunding actie kunnen voldoen en hierbij willen we nogmaals alle donateurs heel hartelijk bedanken! Nu we een stichting zijn, een officiele rechtsvorm, kunnen we net even meer en streven we er naar een serieuze gesprekspartner te zijn voor instanties en overheden die betrokken zijn of willen zijn bij de Tiny House movement.  We kunnen wat inkomsten gaan genereren om onze activiteiten uit te breiden, zo willen we al enige tijd een nationale Tiny House dag organiseren en dat gaat in 2017 zeker gebeuren. Al onze activiteiten zijn er op gericht onze missie te volbrengen;

 

Mogelijk maken dat mensen in Nederland klein en duurzaam kunnen wonen en het realiseren van een erkende eigen status van Tiny Houses binnen de Nederlandse regelgeving.

 

Wil je meer weten? Onze uitgebreide doelstellinen en informatie over ons team kun je vinden op deze pagina:

 

Naar ‘over THN’[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Geweldig! We zitten met een serieus woning probleem en dit is een goede oplossing. Ik zelf ben op zoek naar een staanplaats om straks mijn tinyhouse te plaatsen. Hoop dat er wat in regio eindhoven te realiseren valt. Komende week ga ik in gesprek met gemeente sterksel om de mogelijkheden te bespreken van een kavel ^^

  2. Geweldig dat jullie een stichting zijn geworden. Ik ben jullie aan het volgen. Omdat ik in de nabije toekomst zelf wellicht een Tiny House wil bouwen. De open Tiny House dag zou ik graag in 2017 willen bezoeken.

  3. Hoeveel oppervlak is er per tiny house nodig om te plaatsen. De benodigde oppervlakte is al snel groter dan van een rijtjes huis. Het oppervlak van de tiny woning van Marjolein Jonker in Almaar was voor de woning en aanverwante zaken (dek en voorzieningen) rond de 50 vierkante meter. Als er rondom de woning nog wat vrije ruimte wordt overgelaten, zeg 3 meter tot het perceel van de volgende tiny woning, dan is het benodigde grond oppervlak ruim meer dan dat van een eengezins rijtjeshuis met tuin. Hoe dit een oplossing kan zijn voor het huidige ruimte probleem is mij dan ook niet duidelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *