[vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column][vc_column_text]Het is woensdag en dat betekent weer een nieuwe Tiny Tube. Na een zoektocht op het wereldwijde web, heb ik drie inspirerende video’s gevonden die ik graag met jullie wil delen. Als reactie op de Tiny Tube van vorige week kreeg ik de vraag hoe het zit met tiny houses in warme landen. Met die vraag in mijn achterhoofd ben ik op zoek gegaan naar huizen in het overwegend warme Californië en in de video’s die ik vond zaten een aantal simpele, maar effectieve tips verstopt! [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column][vc_separator el_width=”90″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column width=”2/3″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=_HnTQNkoRw4″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Deze eerste video is gemaakt door Kirsten Dirksen. Zij was één van de eersten die video’s publiceerde over Tiny Houses en maakte tevens de documentaire “We The Tiny House People” (een “must see” als je Tiny Houses net begint te ontdekken). In deze video is zo op bezoek bij Tammy Stobel en haar man Logan Smith in Chico (Noord Californië). Zij vertellen over wat hun heeft bewogen om hun levensstijl drastisch te veranderen en hoe het ze tot nu toe bevalt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column][vc_separator el_width=”90″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]Dit is een video van Tiny House Giant Journey. Het betreft het huis van Vina Lustado uit Ojai, California. Ze geeft ons een tour in en om haar Tiny House en vertelt over de kennis die ze heeft opgedaan bij het bouwen van en het leven in haar huis. Daarnaast heeft ze een aantal goede tips over het verwerken van “grijs water” in je tuin, het gebruik van ramen om de loft te ventileren en het toepassen van slimme design-trucs om een klein huis ruimtelijker te laten voelen.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=61YU17J7EN4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column][vc_separator el_width=”90″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column width=”2/3″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=wYhtKE-oEEM”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Tot slot even wat anders dan een tour door een huis. Dit is een TED-talk van Andrew Morrison. Hij heeft samen met zijn vrouw Gabriella het huisje met de naam “hOMe” gebouwd, één van de bekendste Tiny Houses ter wereld denk ik. Hij begint deze “talk” met een simpel rekensommetje om uit te rekenen hoeveel van je inkomen je besteedt aan je huis en trekt dat vervolgens verder naar hoeveel uur je per week werkt om je huis te kunnen betalen, tegenover hoeveel uur je daadwerkelijk doorbrengt in je huis.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”lab-full-width”][vc_column][vc_column_text]Dat waren ze weer, de video’s voor deze week. Klik hier voor de vorige Tiny Tube. Volgende week weer een nieuwe Tiny Tube. Zijn er nou bepaalde onderwerpen waar je meer over wil zien, laat dan een reactie hieronder achter, dan ga ik voor je op zoek naar passende video’s. Tot volgende week!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *